Truckutbildning enligt TLP10. Enligt Arbetsmiljöverket skall den som arbetar med truckar ha en sådan. Det är denna kurs som Arbetsmiljöverket rekommenderar.

VI UTBILDAR PÅ PLATS HOS DIG!

Truckutbildning enligt TLP10. Enligt Arbetsmiljöverket skall den som arbetar med truckar ha en sådan. Det är denna kurs som Arbetsmiljöverket rekommenderar.En riktig truckutbildning!

Vi erbjuder både lärarledda truckutbildningar och kombinationsutbildningar där den största delen utav teorikunskaperna inhämtas via en digitalt studieplattform vi kallar för eTruck.

Våra truckutbildningar genomförs under 2-4 dagar, beroende på förkunskaper, trucktyper samt personliga färdigheter. Vid tillräckligt hög nivå på dina kunskaper så har vi även möjlighet att registrera ditt utbildningsbevis hos TYA.

Arbetsmiljölagen ställer krav på att alla som använder truckar i sitt arbete skall ha dokumenterad teoretisk samt praktisk kunskap. Dess utom skall den som använder truck även ha ett skriftligt körtillstånd.
Våra truckutbildningar följer truckläroplanen TLP10 och innehåller både teoretiska studier och praktisk körträning tills rätt kunskapsnivå är uppnådd.

HUR GÅR DET TILL?

  1. När din anmälan till utbildningen är bekräftad så sänder vi en inloggningslänk till dig via e-post. Länken tar dig vidare till studieplattformen e-Truck, som är en uppskattad distansutbildning för truck som vunnit många priser genom åren. Det tar ungefär 4-8 timmar att arbeta sig igenom e-Truck, vilket skall vara klart innan de lärarledda lektionerna startar.
  2. Vid de lärarledda lektionerna så går vi igenom resultat från eTruck, samt övergripande sammanfattar de olika kapitlen inom teorikursen. Vi genomför också ett skriftligt teoriprov.
  3. Den praktiska delen utav utbildningen innebär att vi övningskör de olika trycktyper utbildningen avser. Denna del utav utbildningen kan för vissa gå lite fortare, och för andra ta lite längre tid, beroende på tidigare körvana och antal truckmodeller mm
  4. Efter godkända slutprov så utfärdas utbildningsbevis (plastkort) för de truckmodeller man visar sig behärska. Vid hög kunskapsnivå finns också möjlighet att registrera sina uppgifter hos TYA, och få ett truckkort utfärdat av dem.

Att köra truck klarar de flesta utav oss av, och lär oss relativt snabbt. Vissa truckmodeller upplevs kanske lite krångligare än andra, men vi har alltid möjlighet att individuellt anpassa utbildningen för att nå så långt som möjligt med respektive kursdeltagare utan att tumma på säkerheten. Det finna alltid möjlighet att komplettera sitt utbildningsbevis med fler truckmodeller vid senare tillfälle.

BOKA DIN UTBILDNING