Alla utbildningar inom arbetsmiljö anpassas till den lokala arbetsplatsens behov. Så ta kontakt med oss så anpassar vi oss efter din behov inom arbetsmiljö.

VI UTBILDAR PÅ PLATS HOS DIG!

Fallskyddsutbildning

Allt höjdarbete som innebär risk för fall kräver fallskyddsutrustning.
Upp emot en tredjedel av alla arbetsolyckor i Sverige utgörs av fallolyckor och på landets byggarbetsplatser är de den vanligaste typen av olycka.
För att förhindra olyckor är det viktigt att veta hur utrustningen fungerar, men om den händer är det minst lika viktigt hur man räddar den drabbade.
I många avseenden är kunskap viktigt, i detta avseende är den livsviktig.

Deltagarna får lära sig om lagar och bestämmelser, grundlära fallskydd och komponenter, fallskyddssystem, selar/besiktning och räddningssystem. Vi genomför också praktiska övningar där vi får träna på att använda evakueringsutrustning för att kunna fira ner sig själv samt rädda sin arbetskamrat.

En räddningsplan innebär att vi skall kunna genomföra räddning vid olycka inom 15 minuter, efter genomförd utbildning har kursdeltagaren övat på räddning och får förståelse för svårigheterna kring räddning samt de risker det innebär.

Våra räddningsövningar sker via släpvagnslift alt bomlift.
Vi arbetar endast på säkra höjder med dubbla förankringspunkter, vilken höjd räddning genomförs ifrån bestämmer kursdeltagaren själv utifrån individuella förutsättningar. Dock max 10 meters höjd.

Efter godkända prov får eleven utbildningsintyg.

Utbildningstid: 1 dag

BOKA DIN UTBILDNING